| Autor |
Wiadomość |
|
Cynthia
|
 Jaki sitemap generator?
Jaki sitemap generator jest wg Was najlepszy i z jakich zazwyczaj korzystacie? Mi podpasował najbardziej ten, chociaż jest dość wolny.
|
| Pn lis 16, 2009 12:30 pm |
|
 |
|
grafika.org.pl
Dołączył(a): So paź 03, 2009 10:19 am Posty: 219 Lokalizacja: RZE
|
 Re: Jaki sitemap generator?
Ja na ogół korzystam z pluginów, które to robią .
Korzystałem też z xml-sitemaps.com i on jest bardzo dobry ale nie opłaca mi się ręcznie tak generować tych map. Zresztą ta strona jest chyba najbardziej popularna, i bardzo zaawansowana do tworzenia sitemap.
_________________ Strefa Help katalog stron
|
| Śr lis 18, 2009 3:36 pm |
|
 |
|
Re:
|
Ja też korzystam z xml-sitemaps.com, ale szukam jakiegoś komponentu do Joomla! do generowania map.
_________________ angielski24.com - nauka języka angielskiego
|
| N lis 29, 2009 10:33 am |
|
 |
|
generator
|
Witam Ja polecam ten g-sitemap-generator.comJest dużo lepszy od xml-sitemaps, ponieważ: - jego darmowa wersja Free generuje 750 linków (a xml-sitemaps tylko 500) - po zalogowaniu wersja Standard generuje 1500 linków !! (tez wszystko za darmo) Dodatkowo ma funkcje automatycznego ustawiania priorytetów dla poszczególnych linków w sitemapie. I możesz za jego pomocą od razu poinformować najpopularniejsze wyszukiwarki (Google, Yahoo, Bing,) o swojej nowej sitemapie. Wszystko zgodne z protokołem sitemaps.org Zapraszam wszystkich do wypróbowania polskiego odpowednika xml-sitemaps. Autor 
|
| Pt sty 22, 2010 8:31 am |
|
 |
|
Re:
|
No dobry generator, gratuluję!
|
| Pt sty 22, 2010 12:11 pm |
|
 |
|
torrocus
|
Zarejestrowałem się dla testów. @Generator, podczas rejestracji na adres e-mail wysyłane jest hasło jawnym tekstem. Proponuję to zmienić. Mam nadzieję, że w bazie trzymasz zaszyfrowane, bo to podważa wiarygodność witryny.
_________________ Aplikacje webowe na zamówienie.
|
| Śr sty 27, 2010 6:28 pm |
|
 |
|
Re:
|
Może tylko konta płatne są szyfrowane
|
| Pt sty 29, 2010 5:20 pm |
|
 |
|
generator
|
Hasła w bazie są zakodowane, wiec spokojnie.
Wysyłam tylko na maila hasło podczas rejestracji (jednorazowo).
Myślicie ze lepiej jak hasło nie będzie wysyłane ?? Wydaje mi się że tak jest wygodniej, zapamiętasz sobie tego maila i będziesz miał hasło zawsze pod ręką. Większość forum również wysyła hasło podczas rejestracji.
|
| Śr lut 03, 2010 7:58 am |
|
 |
|
Re:
|
Hasło wysłane na e-mail często się przydaje, chyba że niektórzy mają te same loginy i hasła na wszystkich portalach (więc nie mają problemu z hasłem, ale jak usłyszą o jakimś hakerze co skradł hasła to już mają gorzej)
|
| Pt lut 05, 2010 7:11 pm |
|
 |
|
acar
|
Ja polecam http://sitemap4u.pl - ciekawą funkcją jest hosting sitemap, wymaga to coprawda modyfikacji pliku robots.txt ale nie trzeba się ręcznie zajmować tworzeniem i aktualizacją plików, wszystko odbywa się automatcznie. Mam niezbyt przyjazne doświadczenia z pluginami do joomla, przy większych serwisach i pluginach online google nie może pobrać pliku (timeout) dodatkowo, otwarcie sitemapy np. Joomap generuje masakryczne obciążenia mysql, dlatego skłaniam się ku generatorom online, robią to za mnie i nawet nie obciążają mojego procesora 
|
| Śr lip 14, 2010 10:48 pm |
|
|