Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Kiedy dostane pr? 
Autor Wiadomość

Post Re: Kiedy dostane pr?
grafika.org.pl napisał(a):
Re: napisał(a):
Google zmienia PR najczęściej co ok. 3 miesiące, niekiedy trzeba czekać trochę dłużej.

To ja nie wiem o jakim google ty mówisz, bo Page Rank ogólny jest aktualizowany na bieżąco, a Page Rank widoczny który ty widzisz w narzędziach Seo raczej co miesiąc a nie co 3 i więcej.
Tylko po prostu może mylisz to z tym, że nie masz wystarczającej ilości linków zwrotnych i twój PR stoi w miejscu.

No wiesz, jeśli ty masz wtyki w Google i możesz sprawdzać na bieżąco to gratuluję!

Śr lut 03, 2010 8:24 pm
Zobacz profil WWW

grafika.org.pl napisał(a):
Google zmienia PR najczęściej co ok. 3 miesiące, niekiedy trzeba czekać trochę dłużej.

To ja nie wiem o jakim google ty mówisz, bo Page Rank ogólny jest aktualizowany na bieżąco, a Page Rank widoczny który ty widzisz w narzędziach Seo raczej co miesiąc a nie co 3 i więcej.
Tylko po prostu może mylisz to z tym, że nie masz wystarczającej ilości linków zwrotnych i twój PR stoi w miejscu.

No wiesz, jeśli ty masz wtyki w Google i możesz sprawdzać na bieżąco to gratuluję!

Chyba nie zrozumiałeś sensu wypowiedzi.
Ty mówisz o PR jako o 1.
A poczytaj w google, że o Page Rank mówi się jako o dwóch.
1 Ten, który google codziennie aktualizuje, oraz 2 który ty widzisz że masz np. w tym miesiącu PR=1
Oraz napisałem to iż na ogół jeszcze ani razu nie zdarzyło mi się by moja strona była aktualizowana co 3 miesiące.
Bo PR uaktualniany jest raczej co miesiąc, i jeszcze ani razu nie widziałem by było inaczej, i najwyżej podczas uaktualnienia po prostu się nie zmieni, bo nigdzie nie jest powiedziane ze co miesiąc masz iść wyżej i wyżej.

Śr lut 03, 2010 9:41 pm
Zobacz profil WWW

Page rank tak naprawdę nie odzwierciedla jakości strony i coraz mniej zwraca się na niego uwagę.

Cz lut 04, 2010 4:13 pm
Zobacz profil WWW

Page rank tak naprawdę nie odzwierciedla jakości strony i coraz mniej zwraca się na niego uwagę.

Że tak spytam, do czego to było ?
Bo przecież pisałem ci wytłumaczenie na temat PR.
Bardziej na miejscu jest odpowiedź czy zrozumiałeś, czy mam ci poszukać jakieś linki do stron na ten temat.

Cz lut 04, 2010 11:03 pm
Zobacz profil WWW
Moderator

PageRank zmienia się na bieżąco, jednak w toolbarze google (a także w różnych narzędziach wyświetlających PageRank) wyświetla się tylko wartość jaką miał podczas ostatniego PR Update - co czasami nie odzwierciedla aktualnego PR strony.

PageRank to tylko jeden z aspektów branych pod uwagę przy tworzeniu listy wyników. Na ile istotny? Nie ma jednoznacznej odpowiedzi na ten temat, jednak lepiej mieć wyższy niż niższy ;)

PageRank update kiedyś były zdecydowanie częstsze. Teraz trzeba na nie czekać około 3-4 miesięcy, co może dać do zrozumienia, że Google nie chce byśmy przywiązywali do niego, aż tak dużą uwagę. Dane sprzed kilku miesięcy to żadne dane.

Wydaje mi się, że wszystko w tym temacie zostało już powiedziane i nie ma co dalej przedłużać tej dyskusji.

Pt lut 05, 2010 8:13 am
Zobacz profil WWW
Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Polecane strony