|
Zobacz tematy bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Teraz jest Cz lut 09, 2012 1:19 am
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
różne wyniki w różnych przeglądarkach
| Autor |
Wiadomość |
|
mayeros
|
 różne wyniki w różnych przeglądarkach
Witajcie, mam nadzieję, że dobrze trafiłem z moim problemem. Jestem świeży w temacie więc bardzo proszę o wyrozumiałość. Czy jest to możliwe, że w zależności od przeglądarki wyświetlają się różne wyniki w google.pl? Jeśli wpisuję frazę "mechanika samochodowa ząbki" to w Firefox jestem n 3-ciej pozycji a w pozostałych przeglądarkach na 23-ciej. Do wczoraj w Firefox też byłem na 23-ciej. Wydaje mi się, że stało się tak po zainstalowaniu pluginu do Firefox SEOQUAKE. Wyłączyłem ten plugin i dalej jest tak samo (tzn. 3-cia pozycja) Czy możliwe jest, że to przez SEOQUAKE wyniki są zafałszowane. Plugin ten miał być pomocny w uzyskiwaniu danych potrzebnych do pozycjonowania strony. Bardzo proszę o pilną pomoc bo stoję z tematem  Z góry dziękuję Mayeros
|
| Cz kwi 22, 2010 2:54 pm |
|
 |
|
jurandinho
Moderator
|
 Re: różne wyniki w różnych przeglądarkach
To nie jest wina przeglądarki. W danej chwili połączyłeś się z różnymi DC Google. Poczytaj o zjawisku Google Dance. Przykładowe narzędzie, które pomoże Ci zobrazować tą sprawę znajdziesz np. tu http://www.seochat.com/googledance/
_________________ SEO blog - Optymalizacja i pozycjonowanie stron www od podstaw, ale nie tylko dla początkujących.
|
| Pt kwi 23, 2010 6:54 am |
|
 |
|
grafika.org.pl
Dołączył(a): So paź 03, 2009 10:19 am Posty: 219 Lokalizacja: RZE
|
Nie sprawdzaj pozycji w firefox  bo on będzie pokazywał ci w google na początku strony, które najczęściej odwiedziłeś. Sprawdzaj zawsze pod internet explorer tam wszystkie staty ja mam zawsze zgodne z pozycjami jakie wskazują mi statystyki pozycjonerskie.
_________________ Strefa Help katalog stron
|
| Śr kwi 28, 2010 8:13 pm |
|
 |
|
jurandinho
Moderator
|
@grafika.org.pl
To nie tak. To o czym mówisz, to efekt spersonalizowania wyników dla zalogowanych użytkowników (dla niezalogowanych wyniki również są spersonalizowane, ale nie w takim stopniu) i przeglądarka nie ma tutaj nic do rzeczy, chyba że masz przeglądarkę, która w ogóle nie akceptuje cookies. Wyczyść sobie ciasteczka w FF - zobaczysz różnicę.
Podsumowując: różnice w wynikach nie są uzależnione od przeglądarki..(no bo kurde niby jak!?), a zależne są są od tego z jakim Data Center Google się połączyłeś, oraz od wiedzy jaką Google posiada na temat tego jakie strony odwiedzałeś wcześniej.
_________________ SEO blog - Optymalizacja i pozycjonowanie stron www od podstaw, ale nie tylko dla początkujących.
|
| Cz kwi 29, 2010 7:59 am |
|
 |
|
grafika.org.pl
|
Ja cie rozumie, wiem że to zależy od Data center, lecz użyj firefoxa i zobaczysz sobie, że jak wchodzę np. na stronę grafika.org.pl i wpisze w google tapety na pulpit to będę miał ją u samej góry, a w explorerze nie będzie jej nawet na pierwszych kilku stronach. No ja nie wiem co tam jest w firefoxie, ale po prostu pokazuje strony które często odwiedzasz jako pierwsze wyniki  Jakby tak nie było to bym głupot komuś nie pisał..
|
| Cz kwi 29, 2010 10:18 am |
|
 |
|
jurandinho
Moderator
|
Dla ciebie efekt tego jest taki jak mówisz. Gdybyś jednak korzystał częściej z IE, a FF odpalał tylko w celu sprawdzenia pozycji to sytuacja wyglądała by odwrotnie, bo to nie jest funckjonalność leżąca po stronie przeglądarki, tylko funkcjonalność serwisu Google. W IE grafika.org.pl byłaby wtedy na samej górze, a w FF na normalnej pozycji. Wyczyść ciasteczka, a wyniki przestaną być spersonalizowane.
|
| Cz kwi 29, 2010 10:24 am |
|
 |
|
grafika.org.pl
|
ja korzystam z seo-stat.pl i no raczej nie sprawdzam na sucho pozycji, bo wiem że seo-stat podaje prawidłowy wynik, taki jak widzę w IE. No ale spróbuje czyścić cookies  przed sprawdzaniem na FF. Pozdrawiam.
|
| Pt kwi 30, 2010 9:19 am |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|