|
Zobacz tematy bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Teraz jest Wt maja 22, 2012 9:53 am
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Strona nagle zniknęła z Google'a
| Autor |
Wiadomość |
|
Rintrah
|
 Strona nagle zniknęła z Google'a
Witam wszystkich,
Poszukuję pomysłów na przyczyny zniknięcia mojej strony cafebiba.waw.pl z Google'a.
Strona działa od marca 2011 i jak dotąd pozycjonowała się bardzo dobrze na frazę "kawiarnia mokotów" (bywało nawet 1-e miejsce organiczne). Kilka dni temu zniknęła i pojawia się tylko po wpisaniu w Google'a "site:cafebiba.waw.pl" - w żaden inny sposób jej nie spotkałem. Kilka faktów:
- niczego ostatnio szczególnie nie zmieniałem. Dodałem 2 słowa do paragrafu w indexie i <h1> na podstronie - nie wykryłem żadnych szkodliwych linków zwrotnych - strona nie ma własnego IP - indeks zwalidowany bezbłędnie - PR:1
Jedyne, co mi na ten moment przychodzi do głowy, to IP. Ale czy brak własnego adresu może mieć takie skutki?
Pozdrawiam Jerzy
|
| Pt gru 09, 2011 3:59 pm |
|
 |
|
magnesik
|
 Re: Strona nagle zniknęła z Google'a
Tak bywa, że kiedy zaprzestajesz pozycjonować stronę to może sie coś takiego stać... Polecam zajrzeć na www.seoadder.info i zainteresować się katalogowaniem. Pozdrawiam!
_________________ Rada dla pozycjonerów : SeoAdder - automat do katalogowania. Polecam!
|
| Pt gru 16, 2011 2:21 pm |
|
 |
|
tomcio942
|
Może dostała bana w google? Jak ją pozycjonowałeś? Spróbuj Adderem może ją przywróci..
_________________ Adder : jedyne skuteczne narzędzie do pozycjonowania.
|
| Śr mar 07, 2012 3:24 pm |
|
 |
|
krystiannowak
|
Jeśli ban to masz problem, duży problem..
_________________ Pozycjonuj samodzielnie. Korzystam z oprogramowania Adder8 i to wystarcza. Polecam!
|
| Wt mar 27, 2012 8:16 am |
|
 |
|
kmlody84
Dołączył(a): Śr mar 28, 2012 9:50 am Posty: 11 Lokalizacja: Kraków
|
Jak widzę strona padła ofiarą zawirować z regionalkami w Google i już zdążyła wrócić. Linkuj spokojnie, nic się nie dzieje. Chociaż możesz się zastanowić nad zmianą domeny, nie wiadomo co Googlowi skoczy do głowy w najbliższym czasie, a już pokazali, że mogą banować nawet całe grupy domen, wylewając dziecko z kąpielą...
//A marketing szemrany na tym forum przybiera fantastyczne formy//
_________________ Potrzebujesz druk wielkoformatowy? Zapraszam.
|
| Śr mar 28, 2012 10:28 am |
|
 |
|
Dorota-W
|
Mnie dwa razy się zdarzyło, że strona ni z tego ni z owego spadła o 10 pozycji. Oczywiście wszyscy uważają, że coś takiego to filtr, i byłabym skłonna w to uwierzyć, gdyby nie fakt, że gdy stało się to pierwszy raz strona w zasadzie w ogóle nie była pozycjonowana. 1 link w tygodniu (!) to raczej nie powód do filtra + domena ponad 3letnia. I co? i nic - po dwóch tygodniach wróciła na swoje miejsce. Google jest nieprzewidywalny.
_________________ Środki czyszczące | Maszyny sprzątające
|
| Pn kwi 02, 2012 7:16 am |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|