Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Wypromowanie produktu w internecie 
Autor Wiadomość

Post Wypromowanie produktu w internecie
Witam właśnie zaczałem pracę jako specjalista ds. marketingu w firmie produkującej eko-groszek. Mam za zadanie wypromować nasz produkt w internecie. Jestem zielony w tym temacie, może macie jakieś propozycje.

Pn kwi 12, 2010 2:59 pm

Post Re: Wypromowanie produktu w internecie
Propnowałbym zamieszczanie opinii o eko-groszku twojej firmy na różnych forach, dodatkowo w postach zamieszczać link do waszej strony. Nie tylko stworzy to dobry wizerunek ale też lepiej wypozycjonuje waszą strone. Widziałem program który ułatwia poruszanie się po forach i przechowywanie linków do postów o produkcie. Tu jest filmik o nim http://www.youtube.com/watch?v=t_heRzSP5LY

Wt kwi 13, 2010 8:54 am
Moderator

Wersja ekstremalna - gwarantująca popularność.
Kupcie/wynajmijcie duże pole pszenicy i wykoście na nim napis 'eko groszek' i adres strony www. Poczekajcie na update Google Earth i podrzućcie odpowiednie linki i screeny na wykop, digg, demotywatory, joe monstera... prawdopodobnie historia otrze się nawet o tv. ;)

Wersja normalna.

Składniki:
- strona firmowa z blogiem
- fan page na facebooku
- profil na twitterze/flakerze/blipie
- lista najpopularniejszych forum internetowych, na ktorych mozna spotkac potencjalnych milosnikow eko groszku

Sposob przyrzadzania:
Na stronie firmowej prezentujemy swoja pelna oferte wraz z pelnymi informacjami o swoich produktach - to na tej stronie ostatecznie uzytkownik bedize chcial znalesc wszelkie interesujace go informacje. Na swoim blogu umieszczamy informacje o aktualnosciach na stronie, newsy z branzy, kilka wpisow luzniej zwiazanych z eko groszkiem (moze przepisy na pyszne potrawy z groszku?). Dla tak przygotowanej strony tworzymy fan page na facebooku. Najszybciej fanow zdobedziemy obiecujac im drobne upominki w zamian. Np. "skosztuj naszego groszku i opisz swoje wrazenia na naszym profilu - najlepsze wpisy nagradzamy pendrivem/gpsem/odtwarzaczem mp4/pluszowym groszkiem (niepotrzebne skreslic)"

Tak sporzadzone danie glowne przyprawiamy mikroblogami twitter,blip i flaker. Stosunkowo łatwo jest zintegrowac je ze soba w taki sposob, aby informacja opublikowana na jednym z nich automatycznie ukazala sie na pozostalych. Dlaczego zatem korzystac az z trzech serwisow? Blip ma najwieksza spolecznosc wsrod polskich mikroblogow - dzieki niemu stosunkowo skierujemy ruch na nasza strone - publikujac na nim linki do nowych publikacji. Twitter ma to do siebie, ze jest uwzgledniany w wynikach real time search google. Tzn, ze kazda informacja tam opublikowna w przeciagu kilku sekund trafia do wyszukiwarek. Spolecznosc flakera mimo ze najmniej liczna potrafi byc najbardziej wartosciowa. Duza popularnoscia ciesza sie tam tzw. flaktesty. Producenci udostepniaja uzytkownikom swoje produkty w zamian za podzielenie sie z innymi flakerowiczami opiniami na jego temat. Na pewno wzbudzisz tym sposobem zainteresowanie wokol swojego produktu.

Na deser polecam przejrzenie wspomnianych wczesniej forum internetowych. Udzielaj sie w tematach zwiazanych ze swoja branza, aby zostac postrzeganym jako specjalista. Oczywiscie zadbaj o to, aby twoj profil jednoznacznie identyfikowal cie z dana marka/firma najlepiej przez czytelny i interesujacy avatar oraz sygnaturę. Oprocz tego zainteresuj sie marketingiem szeptanym - ktory w skrocie polega na wcielaniu sie w role 'prostegp forumowicza', ktory z czystego serca poleca innym cudowny produkt jakim jest eko groszek. Do marketingu szeptanego nalezy podchodzic bardzo ostrozne. Drobne przegiecie i wszystko moze obrocic sie przeciwko Tobie, dlatego goraco zachecam do glebszego zapoznania sie z tym tematem przed jakimikolwiek dzialaniami.

Wt kwi 13, 2010 2:19 pm
Zobacz profil WWW

jurandinho napisał(a):
Wersja ekstremalna - gwarantująca popularność.
Kupcie/wynajmijcie duże pole pszenicy i wykoście na nim napis 'eko groszek' i adres strony www. Poczekajcie na update Google Earth i podrzućcie odpowiednie linki i screeny na wykop, digg, demotywatory, joe monstera... prawdopodobnie historia otrze się nawet o tv. ;)

Podoba mi się wersja ekstremalna. Nie jestem ekspertem od groszku, ale może zamiast pszenicy można użyć groszku. Po zrobionych zdjęciach można groszek przerobić na eko-groszek. :P

PS To tak na poprawę humoru.

Śr kwi 14, 2010 1:40 pm
Zobacz profil WWW

dodatkowo można zamieszczać darmowe ogłoszenia, wpisywać się do katalogu stron, zrobić reklamę w Adwords ale na to trzeba mieć dodatkowe fundusze, może jeszcze jakiś (legalny) mailing do zainteresowanych osób

Trzeba kombinować ile się da;)

Pt lis 12, 2010 8:43 am
Zobacz profil WWW

Insist on a picture of each club

Insist on a picture of each club in the set lined up so you can be sure they are all from the same set. Some of you may not be to worried about all the above concerns since you only play occasionally for fun. If you want to buy previously owned ping k15 irons and get a lot of use out of them, do check them carefully before you buy wherever possible.
One last note on previously owned ping g15 ironsis the putter. You may want to consider investing in a really good putter that suits you personally, by working with a retailer to locate just the right one for you. Putting is frustrating enough without using the right equipment for you.

Pn lut 14, 2011 3:16 am

Zacznij od katalogowania.
Zajrzyj na stronę seoadder.info - jest tam wszystko przejrzyście opisane.
Następnie napisz kilka wartościowych precli..

Wt paź 25, 2011 8:38 pm

Hehe, opcja ekstremalna jest bardzo, bardzo dobra.

Jednak zejdzmy na ziemie, lepiej stworzyć stronę wizytówkę. Teraz pytanie jak tam ludzi sciagnać? Jestem pewien że przy groszku 90% ludzi będzie szukało "eko groszku" przez googla. Szczególnie w okresie jesiennym.

Zadbaj o pozycje strony, możesz wykrozystać Adder'a. Samo korzystam z niego w wersji 8. Pozycjonuje stronę automatycznie, pomaga również ją optymalizowac. Co dla ciebie ciekawe w pakiecie masz np. kursy e-marketingu. Przydadzą ci się.

N paź 30, 2011 6:05 am

Najlepszą promocją jest pozycjonowanie. Ja używam do tego programu Adder 8. Program automatycznie zdobywa linki do mojej strony i ją kataloguje, czego chcieć więcej?

Wt lis 22, 2011 9:55 am

Nowej wersji Addera! :)
Sam mam z tym programem same pozytywne wrażenia. W sumie jak na automat bardzo pozytywnie mnie zaskoczył, ten SeoAdder.

Pt lis 25, 2011 12:55 pm
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Polecane strony